Bøger

“Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke”

En forårsdag i 1954 skyller Víctor op på en strand i Málaga. Han er argentiner og forkommen og bliver bragt til et kloster, hvor han møder sygeplejersken Sofía, som overvejer at blive nonne. Hun fascineres af den livskraftige fremmede, der fortæller gribende historier om Ishavets hvalfangere og Che Guevaras frihedskamp.

Men Víctor bærer på store hemmeligheder. Voldsomme begivenheder i hans fortid præger ham og får betydning for kommende generationer – for hans datter, som for alt i verden ikke ønsker at ende som sine forældre, og for hans barnebarn, som må opsøge sin forsvundne far og færdiggøre sin fars historie for ikke at gentage deres fejltagelser.

‘Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke’ er en farverig og vidt forgrenet slægtsroman, som fører læseren fra mellemkrigstidens Argentina over Francos Spanien til Europa efter 2001. En fortælling om de myter, løgne, minder, sygdomme og vaner, som binder familier sammen trods alt det, der skiller dem ad

“Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke” er Morten Vittrups debutroman og udkom den 27. maj 2016 på Gyldendal.

“Stort tænkt og vel udført” (Politiken, 5/6 hjerter)

“Eminent historiefortælling” (Kristeligt Dagblad, 5/6 stjerner)

Månedens bog i Gyldendals Bogklub i august